PADI open water cursus

 

Het duikbrevet behaal je door deel te nemen aan de PADI open water cursus. In deze beginnersopleiding leer je de basisbeginselen van het duiken en na afronding mag je zelfstandig onderwater tot 18 meter diepte. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 

Inschrijving

Kom bij ons langs in de winkel of schrijf je hieronder online in. Je krijgt van ons de lesmaterialen (boek, DVD en logboek) en we regelen het  papierwerk. Onze cursussen gaan altijd door (geen minimum aantal deelnemers) en na boeking is je plek in de cursus gegarandeerd.

 

Theorie en zwembad

Daarna volgen de drie theorie- en zwembadavonden. Thuis bereid je jezelf voor met het PADI open water boek. Enkele dagen voordat de les aanvangt stuur je jouw huiswerk in. Het wordt dan nagekeken door jouw instructeur en krijg je de feedback in de mail terug. Tijdens de lessen wordt jouw kennis getoetst met een quizzje. In het zwembad leer je de vaardigheden die een duiker moet beheersen. De oefeningen bouwen we rustig op van makkelijk naar uitdagend. Geleidelijk aan raak je vertrouwd met de apparatuur en de onderwateromgeving. Bij de derde les toetsen we je kennis met een theorie examen.

 

Buitenduiken

Tot slot maak je vier buitenduiken in de Vinkeveense Plassen. Gedurende twee zondagen maak je je eerste echte duiken, waarin je moet laten zien dat je de vaardigheden die je in het zwembad hebt geoefend beheerst. Na een succesvolle afloop verdien je het brevet.

 

Eerst proberen?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling, maar de gedeelde onwennigheid van je medecursisten zal je snel gerust stellen. Bij alle activiteiten krijg je de nodige begeleiding. Iedereen kan het, maar de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus.

 

 

Toon alles / Verberg alles

FAQ uit/inklappen

Komen er nog kosten bij?

Nee. Het lespakket en het gebruik van duikmaterialen zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Ook brevetkosten, toegang tot het zwembad, flesvullingen en eventuele duikvergunningen zijn inbegrepen. Wel zorg je zelf voor transport naar de leslocaties, zwemspullen, eten en drinken en eventueel een medische keuring bij een arts. Het is overigens wel prettig om een eigen snorkelset te hebben. Dit is niet verplicht, maar wel aan te raden. We hebben speciale aanbiedingen als je deze set voor het begin van de cursus bij ons koopt.

FAQ uit/inklappen

Hoe krijg ik het lespakket om me voor te bereiden?

Je kunt je op 2 manieren inschrijven:
1. Langskomen in de winkel. We regelen dan het papierwerk, de betaling en je krijg het lespakket mee. Als je dat wilt, zoeken we meteen een snorkelset voor je uit.
2. Inschrijven via de site. Kies de cursus die je wilt doen en rond het bestelproces af. Je kan aangeven of je het lespakket wilt komen halen in de winkel of thuisgestuurd wilt krijgen. Verzenden doen we op dinsdag t/m vrijdag (volgende dag in huis).

FAQ uit/inklappen

Moet ik naar de huisarts voor de medische verklaring?

Dat hangt ervan af wat je invult op de medische verklaring. Als je op alle vragen ‘NEE’ kan antwoorden heb je geen keuring van een arts nodig. In dat geval voldoet je eigen verklaring. Als je minderjarig bent moet een ouder of voogd ook mee tekenen. Als je op één of meer vragen ‘JA’ moet antwoorden heb je wel toestemming van een arts nodig. Hij dient het formulier dan te tekenen EN te stempelen. Regel dit tijdig! Zonder een complete medische verklaring kunnen we je niet mee onder water nemen. Ook niet in het zwembad.

FAQ uit/inklappen

Ik ben minderjarig. Wat nu?

Geen probleem! Het is wel belangrijk dat een ouder of voogd meetekent op de nodige formulieren. Als een ouder of voogd niet mee komt naar de les, zorg er dan voor dat alle formulieren van tevoren zijn getekend en dat je deze bij je hebt bij de eerste les. Zonder compleet ingevulde formulieren kunnen we je niet mee onder water nemen. Ook niet in het zwembad. Ben je 10 of 11 jaar, dan moeten je ouders en jij ook deze formulieren doorlezen en ondertekenen.

FAQ uit/inklappen

Moet ik iets voorbereiden voor de theorie- en zwembadlessen?

Jazeker! Voor iedere theorie- en zwembadles bereid je je voor met het lespakket.
Bekijk voor de eerste les module 1 en 2 van de DVD, lees hoofdstuk 1 en 2 van het boek en maak de herhalingsvragen aan het einde van het hoofdstuk. Deze stuur je maximaal twee dagen voor de les per mail naar ons op en worden door ons nagekeken. Je ontvangt de verbeteringen en deze worden in de les besproken. Je hoort dan ook wat je verder thuis moet voorbereiden voor de volgende les.

FAQ uit/inklappen

Waar worden de theorie- en zwembadlessen gegeven?

Alle lessen beginnen bij ons op het duikcentrum. Het adres is Admiraal de Ruyterweg 40A te Rotterdam. Kom graag iets voor de aangegeven tijden voor een relaxte start en koffie/thee. Na de theoriesessie gaan we naar het Oostelijk Zwembad aan de Gerdesiaweg 480 in Rotterdam. In principe regel je zelf vervoer, maar carpoolen is vaak mogelijk.

FAQ uit/inklappen

Wat als ik een zwembadles mis?

Als je een les mist zijn er drie opties:
1. Inhalen in Amstelveen: op de vrijdag na de desbetreffende les wordt dezelfde les in onze vestiging in Amstelveen gegeven. Zonodig kun je de gemiste les daar inhalen. Geef dit wel graag tijdig door.
2. Inhaken bij de volgende cursus. Drie weken later kun je instromen bij de volgende cursus. Je kan verder gaan vanaf de les die je gemist hebt.
3. Privéles nemen om de gemiste les in te halen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk €75 per les. Data plannen we in overleg.

FAQ uit/inklappen

Waar doen we de buitenduiken?

We verzamelen op het duikcentrum in Amstelveen op de aangegeven tijd. Het adres is Uilenstede 314. Na het uitkiezen van de uitrusting gaan we naar de Vinkeveense Plassen (Zandeiland 4) om twee duiken te maken. In principe regel je zelf vervoer, maar carpoolen is vaak mogelijk. Neem warme kleding mee en vergeet je logboek niet.

FAQ uit/inklappen

Wat als ik een buitenduik mis?

Als je een buitenduik mist zijn er twee opties:
1. Inhaken bij de volgende cursus. Drie weken later kun je instromen bij de volgende cursus. Je kan verder gaan vanaf de les die je gemist hebt. 
2. Privéles nemen om de gemiste les in te halen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk €100 per buitenduikdag. Data plannen we in overleg.

FAQ uit/inklappen

Wat als de genoemde datumschema's niet in mijn agenda passen?

Als je een alternatief lesschema wilt samenstellen, kun je:
1. Zelf data kiezen uit het schema. Je kunt bijvoorbeeld les 1 van cursus 3 nemen, les 2 van cursus 5 en zo verder. De enige voorwaarde is dat de volgorde van de lessen in stand blijft. Je kan dus niet verder met les 2 voordat je les 1 gedaan hebt. Voor zo’n samengesteld schema betaal je de standaard cursusprijs.
2. Zelf data kiezen uit dit schema en het schema van onze andere vestiging. In Rotterdam doen we de zwembadlessen op dinsdagavond, in Amstelveen op vrijdagavond. Je kunt hier een mix van maken. Voor zo’n samengesteld schema betaal je de standaard cursusprijs.
3. Een privécursus boeken. Je kan zelf data kiezen waarop je les wilt hebben. De enige beperking is de lesavond. In Amstelveen beschikken we op vrijdagavond over een zwembad en in Rotterdam op de dinsdagavond. De cursusprijs hangt af van het aantal personen waarmee je boekt. 

Data & aanmelden

Extra Info

Voorvereisten

  • 10 jaar of ouder
  • Gezond zijn: Voordat je mee het water in kan moet je een medische verklaring invullen. Als je 'nee' kan antwoorden op alle vragen heb je geen toestemming van een arts nodig. Als je ergens 'ja' invult moet een arts het formulier tekenen en stempelen. Mocht dit nodig zijn, regel het dan tijdig.

Inbegrepen

  • Lespakket
  • Gebruik duikmateriaal
  • Brevetteringskosten

Vragen?

  • Lees ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina of neem contact met ons op.