PADI vervolgopleidingen

 

PADI advanced open water

Direct na de open water cursus kan je deelnemen aan de advanced cursus. Leer onder begeleiding meer over de duiktechnieken die je interesseren en voel je nog comfortabeler in het water. Wil je je drijfvermogen verbeteren? Doe mee met de drijfvermogenduik. Wil je altijd de weg terug kunnen vinden? Oefen mee met de navigatieduik. 

 

Theorie

Om aan deze duiken mee te doen heb je het adventures in diving boek nodig om je voor te bereiden. Lees je in voor de duik, maak de kennistoets en we bespreken de theorie op de duikdag. Geen aparte theorie avonden dus...  

 

Buitenwater

Zodra je minimaal vijf adventure duiken hebt gemaakt, waaronder de diepe en de navigatieduik, kan je het advanced brevet aanvragen. Hiermee mag je duiken tot 30 meter diepte.  

 

Opfrisles?

Je hebt al een tijdje niet gedoken? Of weet je niet meer precies hoe de tabel werkt? Geen probleem, doe eerst een scuba review. Op deze zwembadavond krikken we je duikvaardigheden en theoretische kennis weer op! Daarna ben je fris en fruitig genoeg om mee te doen aan de advanced 

 

Kijk hier voor de startdata van de cursussen.

 

 

 

 

 

PADI emergency first response

In deze cursus leer je hoe je mensen met lichamelijke problemen zo goed mogelijk kunt helpen. De cursus is niet speciaal op duiken gericht, dus ook toegankelijk voor niet-duikers. Je gaat in op EHBO en reanimatie, de noodzakelijke handelingen die je kunt doen om iemands leven te redden. Ook het gebruik van een AED komt aan bod. De cursus duurt een dag en bestaat voor de ene helft uit theorie, de andere helft uit praktijkoefeningen. Om het brevet geldig te houden is het nodig om iedere twee jaar een update te doen.

 

Kijk hier wanneer de volgende cursus begint.

 

 

 

PADI rescue

In deze cursus leer je hoe je duikproblemen kan voorkomen of oplossen. Het is een nuttige, serieuze, maar ook leuke cursus, die je zelfvertrouwen onderwater zal vergroten. Het schema bestaat uit twee buitenwaterdagen. Je krijgt een boek en een DVD om je voor te bereiden.

 

 

Theorie

We bespreken onderwerpen als zelfredding, stress, eerste hulp bij duikongevallen, organisatie bij een noodgeval en problemen met apparatuur. Je kennis wordt getoetst met een examen.

 

Buitenwater

Tijdens de twee buitenwaterdagen oefenen we diverse reddingstechnieken, zoals het benaderen van een duiker in problemen, kalmeren van een gestreste duiker, omhoog halen van een bewusteloze duiker en uit het water slepen en beademen in het water. Daarna ga je de geleerde technieken toepassen in een echte duikomgeving en ga je figureren in allerlei ongevalsimulaties. Een goede test om te zien hoe je zal reageren in echte probleemsituaties! 

 

Kijk hier wanneer de volgende cursus begint.

 

Extra Info

 • Kijk hier wanneer de cursussen gegeven worden. Staat jouw cursus er niet bij? Neem contact met ons op!

Cursus opties

 • Advanced
  Verdiep je in het duiken en verleg je grenzen

 • Specialties
  Leer meer over je duikinteresses

 • EFR
  Een eerste hulp en reanimatie cursus

 • Rescue
  Leer hoe je duikproblemen kan voorkomen en verhelpen

 • Scuba review
  Tijdje niet gedoken? Doe een opfrisles