Vakantie Cursus

Je wilt leren duiken voor een vakantie maar het afmaken van de cursus in de Hollandse Wateren spreekt je toch niet zo aan. Met de Vakantie Cursus kan je alvast starten bij ons met de theorie- & zwembadlessen en maak je de cursus af op je reisbestemming bij een lokale PADI duikschool. De voordelen zijn duidelijk: je leert de theorie in je eigen taal, het tempo is een stuk gemoedelijker (een les per week) en je hoeft niet tijdens je vakantie te studeren en in een zwembad te oefenen. Het afmaken van de cursus gebeurt in de tropische wateren en dat is precies waar je naar toe wilt.

 

Hoe Werkt Het?

Na het volgen van de Theorie- & Zwembadlessen krijg je van ons een certificaat mee dat door alle PADI duikscholen erkent wordt. Hierop staat wat je precies gedaan hebt en de instructeur aldaar gaat met je verder waar je gebleven bent. Tijdens de vier duiken op vakantie laat je zien dat je de vaardigheden die je bij ons in het zwembad geleerd hebt beheerst. De oefeningen zijn exact hetzelfde. Na afronding krijg je het PADI Open Water brevet en kan je de rest van je vakantie onderwater gaan als gebrevetteerd duiker!

  

Welke lokale duikschool raden jullie aan?

Wij zijn bekend met veel duikscholen over de hele wereld. Geef je bestemming aan ons door en wellicht kunnen we je aan een prettige school helpen. Kijk ook bij PADI in de lijst met Divecenters. Het gebeurt overigens regelmatig dat Vakantie Cursisten uiteindelijk toch bij ons de cursus in Nederland willen afmaken. Dit kan natuurlijk altijd.   

 

Waar kan ik me aanmelden?

Schrijf je hieronder online in. Het lespakket haal je op zaterdagmiddag op of na telefonische afspraak. Gelijktijdig met het ophalen van het lespakket wordt het benodigde papierwerk ingevuld en krijg je uitleg over wat er precies van je verwacht wordt. Daarna ga je echt van start! Thuis bereidt je jezelf voor met het Open Water boek en de DVD. Deze worden kort besproken voor we het water in gaan. Bij ons maak je de quizzes en het laatste examen. In het zwembad leer je de vaardigheden die een duiker moet beheersen. De oefeningen bouwen we rustig op van makkelijk naar uitdagend. Geleidelijk aan raak je vertrouwd met de apparatuur en de onderwateromgeving.

 

Eerst proberen?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling, maar de gedeelde onwennigheid van je medecursisten zal je snel gerust stellen. Bij alle activiteiten krijg je de nodige begeleiding. Iedereen kan het, maar de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus. 

Data & Inschrijving

Alles lessen beginnen bij ons op het duikcentrum. Het adres is Zomerdijkje 13 in Egmond aan de Hoef. Kom graag iets voor de aangegeven tijden voor een relaxte start en koffie. Na de theoriesessie gaan we naar het zwembad De Hout in Alkmaar. In principe regel je zelf vervoer, maar carpoolen is vaak mogelijk. 

 

 

Toon alles / Verberg alles

FAQ uit/inklappen

Komen er nog kosten bij?

Nee. Het lespakket en het gebruik van duikmaterialen zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Ook toegang tot het zwembad en flesvullingen zijn inbegrepen. Zelf zorg je voor transport naar de leslocaties, zwemspullen, eten en drinken en eventueel een medische keuring bij een arts. Het is overigens wel prettig om een eigen snorkelset te hebben. Dit is niet verplicht, maar wel aan te raden. We hebben speciale aanbiedingen als je deze set voor het begin van de cursus bij ons koopt. 

FAQ uit/inklappen

Hoe krijg ik het lespakket om me voor te bereiden?

Je kunt je op de volgende manier inschrijven:
Inschrijven via de website. Kies de cursus die je wilt doen en rond het bestelproces af. Na het inschrijven nemen we contact met je op, zodat je het lespakket in de winkel kunt komen ophalen. We regelen dan meteen het papierwerk en we zoeken meteen een snorkelset uit, als je dat wilt.  

FAQ uit/inklappen

Moet ik naar de huisarts voor de medische verklaring?

Dat hangt er van af wat je invult op de medische verklaring. Als je op alle vragen ‘NEE’ kan antwoorden, heb je geen keuring van een arts nodig. In dat geval voldoet je eigen verklaring. Als je minderjarig bent moet een ouder of voogd ook mee tekenen. Als je op één of meer vragen ‘JA’ moet antwoorden heb je wel toestemming van een arts nodig. Hij dient het formulier dan te tekenen EN te stempelen. Als je minderjarig bent moet een ouder of voogd ook mee tekenen. Regel dit tijdig! Zonder een complete medische verklaring kunnen we je niet mee onder water nemen. Ook niet in het zwembad.

FAQ uit/inklappen

Ik ben minderjarig. Wat nu?

Geen probleem! Het is wel belangrijk dat een ouder of voogd meetekent op de drie formulieren. De medische verklaring, de standaards en de risico aansprakelijkheidsvrijwaring/verklaring van kennisneming. Als een ouder of voogd niet mee komt naar de les, zorg er dan voor dat alle formulieren van te voren zijn getekend en dat je deze bij je hebt bij de (eerste) les. Zonder compleet ingevulde formulieren kunnen we je niet mee onder water nemen. Ook niet in het zwembad. Ben je 10 of 11 jaar, moeten je ouders en jij de Jeugd, besef van Risico flipchart doorlezen en de verantwoording en besef van risico verklaring ondertekenen

FAQ uit/inklappen

Moet ik iets voorbereiden voor de theorie- & zwembadlessen?

Jazeker! Voor iedere theorie- & zwembadles bereid je je voor met het lespakket.
Voor les 1: bekijk module 1 & 2 van de DVD, lees hoofdstuk 1 & 2 van het boek en maak de herhalingsvragen aan het einde van het hoofdstuk. Deze worden in de les besproken.
Voor les 2: Bekijk module 3&4 van de DVD, lees hoofdstuk 3 & 4 van het boek en maak de herhalingsvragen aan het einde van het hoofdstuk. Deze worden in de les besproken.
voor les 3: Bekijk module 5 van de DVD, lees hoofdstuk 5 van het boek en maak de herhalingsvragen aan het einde van het hoofdstuk. Deze worden in de les besproken.

FAQ uit/inklappen

Waar worden de theorie- en zwembadlessen gegeven?

Alle lessen beginnen bij ons op het duikcentrum. Het adres is Zomerdijkje 13 in Egmond aan den Hoef. Kom graag iets voor de aangegeven tijden voor een relaxte start en koffie/thee. Na de theoriesessie gaan we naar het zwembad De Hout, Koning Willem-Alexanderstraat 2, 1815LV Alkmaar.  In principe regel je zelf vervoer, maar carpoolen is vaak mogelijk. 

FAQ uit/inklappen

Wat als ik een zwembadles mis?

Als je een les mist zijn er twee opties:
1. Inhaken bij de volgende cursus. Je kan verder gaan vanaf de les die je gemist hebt.
3. Priveles nemen om de gemiste les in te halen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk € 40 per les. Data plannen we in overleg.

FAQ uit/inklappen

Wat als de genoemde datumschema's niet in mijn agenda passen?

Als je een alternatief lesschema wilt samenstellen, kun je:
1. Zelf data kiezen uit het schema. Je kunt bijvoorbeeld les 1 van cursus 3 nemen, les 2 van cursus 5 en zo verder. De enige voorwaarde is dat de volgorde van de lessen in stand blijft. Je kan dus niet verder met les 2 voordat je les 1 gedaan hebt. Voor zo’n samengesteld schema betaal je de standaard cursusprijs.
2. Een privécursus boeken. Je kan zelf data kiezen waarop je les wilt hebben. De enige beperking is de lesavond. Wij beschikken op woensdagavond over het zwembad. De cursusprijs hangt af van het aantal personen waarmee je boekt. 

Data & Aanmelden

17-VAKD-09
Vakantie Cursus - zaterdag 26 aug 2017
  Tijd Datum
Informatie 13:00-17:00   26-08
Theorie & zwembad  19:15-22:00 06-09   13-09   
20-09   27-09
€275,00
€250,00
17-VAKD-10
Vakantie Cursus - zaterdag 23 sep 2017
  Tijd Datum
Informatie 13:00-17:00   23-09
Theorie & zwembad  19:15-22:00 04-10   11-10   
18-10   25-10
€275,00
€250,00
17-VAKD-11
Vakantie Cursus - zaterdag 21 okt 2017
  Tijd Datum
Informatie 13:00-17:00   21-10
Theorie & zwembad  19:15-22:00 01-11   08-11   
15-11   22-11
€275,00
€250,00
17-VAKD-12
Vakantie Cursus - zaterdag 25 nov 2017
  Tijd Datum
Informatie 13:00-17:00   25-11
Theorie & zwembad  19:15-22:00 06-12   13-12   
20-12   27-12
€275,00
€250,00

Extra Info

Voorvereisten

  • 10 jaar of ouder
  • Gezond zijn: Voordat je mee het water in kan moet je een medische verklaring invullen. Als je 'nee' kan antwoorden op alle vragen, heb je geen toestemming van een arts nodig. Als je ergens 'ja' invult, moet een arts het formulier tekenen en stempelen. Mocht dit nodig zijn, regel het dan tijdig.

Inbegrepen

  • Lespakket
  • Gebruik Duikmateriaal

Vragen?

  • Lees ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina of neem contact met ons op.