Open Water Cursus Kort

Het duikbrevet behaal je door deel te nemen aan de PADI open water cursus. In deze beginnersopleiding leer je de basisbeginselen van het duiken en na afronding mag je zelfstandig onderwater tot 18 meter diepte. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

Inschrijving

Schrijf je hieronder online in. Je krijgt van ons de lesmaterialen (boek, dvd en logboek) en we regelen het  papierwerk. Dit gebeurt op zaterdagmiddag of na telefonische afspraak. We bespreken het cursusschema, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt. Als je dat wilt zoeken we een snorkelset voor je uit. Dit is niet verplicht, het gebruik van alle materialen is inbegrepen, maar het is wel prettig om zelf zo'n set te hebben. 

Theorie & Zwembad

Daarna volgen de drie Theorie- & Zwembadavonden. Thuis bereid je jezelf voor met het Open Water boek, dat we kort bespreken voor we het water in gaan. In het zwembad leer je de vaardigheden die een duiker moet beheersen. De oefeningen bouwen we rustig op van makkelijk naar uitdagend. Geleidelijk aan raak je vertrouwd met de apparatuur en de onderwateromgeving. Bij de derde les toetsen we je  kennis met een Theorie Examen.

Buitenduiken

Tot slot maak je vier buitenduiken in de Vinkeveense Plassen. Gedurende deze twee dagen maak je de eerste echte duiken, waarin je moet laten zien dat je de vaardigheden beheerst. Na een succesvolle afloop verdien je het brevet.

Eerst proberen?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling, maar de gedeelde onwennigheid van je medecursisten zal je snel gerust stellen. Bij alle activiteiten krijg je de nodige begeleiding. Iedereen kan het, maar de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus. 

 

Gewijzigde tijden:

Het kan zijn dat de tijden van de cursussen worden gewijzigd per 8 mei 2016. Mocht u hier vragen over hebben, neem dan even contact met ons op.

Toon alles / Verberg alles

FAQ uit/inklappen

Komen er nog kosten bij?

Ja. Het lespakket en het gebruik van duikmaterialen zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Ook brevetkosten, toegang tot het zwembad en flesvullingen zijn inbegrepen. Je betaald alleen de kosten voor de duikvergunning, welke je nodig hebt voor de buitenduiken. De kosten hiervoor zijn € 20,-- voor een jaar als je deze koopt. Je kunt deze vergunning ook huren voor € 7,50 voor de gehele cursus. Ook zorg je zelf voor transport naar de leslocaties, zwemspullen, eten en drinken en eventueel een medische keuring bij een arts. Het is overigens wel prettig om een eigen snorkelset te hebben. Dit is niet verplicht, maar wel aan te raden. We hebben speciale aanbiedingen als je deze set voor het begin van de cursus bij ons koopt. 

FAQ uit/inklappen

Hoe krijg ik het lespakket om me voor te bereiden?

Je kunt je op de volgende manier inschrijven:
Inschrijven via de website. Kies de cursus die je wilt doen en rond het bestelproces af. Na het inschrijven nemen we contact met je op, zodat je het lespakket in de winkel kunt komen ophalen. We regelen dan meteen het papierwerk en we zoeken meteen een snorkelset uit, als je dat wilt.  

FAQ uit/inklappen

Moet ik naar de huisarts voor de medische verklaring?

Dat hangt er van af wat je invult op de medische verklaring. Als je op alle vragen ‘NEE’ kan antwoorden, heb je geen keuring van een arts nodig. In dat geval voldoet je eigen verklaring. Als je minderjarig bent moet een ouder of voogd ook mee tekenen. Als je op één of meer vragen ‘JA’ moet antwoorden heb je wel toestemming van een arts nodig. Hij dient het formulier dan te tekenen EN te stempelen. Als je minderjarig bent moet een ouder of voogd ook mee tekenen. Regel dit tijdig! Zonder een complete medische verklaring kunnen we je niet mee onder water nemen. Ook niet in het zwembad.

FAQ uit/inklappen

Ik ben minderjarig. Wat nu?

Geen probleem! Het is wel belangrijk dat een ouder of voogd meetekent op de drie formulieren. De medische verklaring, de standaards en de risico aansprakelijkheidsvrijwaring/verklaring van kennisneming. Als een ouder of voogd niet mee komt naar de les, zorg er dan voor dat alle formulieren van te voren zijn getekend en dat je deze bij je hebt bij de (eerste) les. Zonder compleet ingevulde formulieren kunnen we je niet mee onder water nemen. Ook niet in het zwembad. Ben je 10 of 11 jaar, moeten je ouders en jij de Jeugd, besef van Risico flipchart doorlezen en de verantwoording en besef van risico verklaring ondertekenen

FAQ uit/inklappen

Moet ik iets voorbereiden voor de theorie- & zwembadlessen?

Jazeker! Voor iedere theorie- & zwembadles bereid je je voor met het lespakket.
Voor les 1: bekijk module 1 & 2 van de DVD, lees hoofdstuk 1 & 2 van het boek en maak de herhalingsvragen aan het einde van het hoofdstuk. Deze worden in de les besproken.
Voor les 2: Bekijk module 3&4 van de DVD, lees hoofdstuk 3 & 4 van het boek en maak de herhalingsvragen aan het einde van het hoofdstuk. Deze worden in de les besproken.
voor les 3: Bekijk module 5 van de DVD, lees hoofdstuk 5 van het boek en maak de herhalingsvragen aan het einde van het hoofdstuk. Deze worden in de les besproken.

FAQ uit/inklappen

Waar worden de theorie- en zwembadlessen gegeven?

Alle lessen beginnen bij ons op het duikcentrum. Het adres is Zomerdijkje 13 in Egmond aan den Hoef. Kom graag iets voor de aangegeven tijden voor een relaxte start en koffie/thee. Na de theoriesessie gaan we naar het zwembad De Hout, Koning Willem-Alexanderstraat 2, 1815LV Alkmaar.  In principe regel je zelf vervoer, maar carpoolen is vaak mogelijk. 

FAQ uit/inklappen

Wat als ik een zwembadles mis?

Als je een les mist zijn er twee opties:
1. Inhaken bij de volgende cursus. Je kan verder gaan vanaf de les die je gemist hebt.
3. Priveles nemen om de gemiste les in te halen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk € 40 per les. Data plannen we in overleg.

FAQ uit/inklappen

Waar doen we de buitenduiken?

We verzamelen op het duikcentrum op de aangegeven tijd in Egmond aan den Hoef. Het adres is Zomerdijkje 13. Na het uitkiezen van de uitrusting gaan we naar de Vinkeveense Plassen (Zandeiland 4) om twee duiken te maken. In principe regel je zelf vervoer, maar carpoolen is vaak mogelijk. Neem warme kleding mee en vergeet je logboek en duiktabel niet. 

FAQ uit/inklappen

Wat als ik een buitenduik mis?

Als je een buitenduik mist zijn er twee opties:
1. Inhaken bij de volgende cursus. Je kan verder gaan vanaf de les die je gemist hebt.
2. Privéles nemen om de gemiste les in te halen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, namelijk € 75,-- per buitenduikdag. Data plannen we in overleg.

FAQ uit/inklappen

Wat als de genoemde datumschema's niet in mijn agenda passen?

Als je een alternatief lesschema wilt samenstellen, kun je:
1. Zelf data kiezen uit het schema. Je kunt bijvoorbeeld les 1 van cursus 3 nemen, les 2 van cursus 5 en zo verder. De enige voorwaarde is dat de volgorde van de lessen in stand blijft. Je kan dus niet verder met les 2 voordat je les 1 gedaan hebt. Voor zo’n samengesteld schema betaal je de standaard cursusprijs.
2. Een privécursus boeken. Je kan zelf data kiezen waarop je les wilt hebben. De enige beperking is de lesavond. Wij beschikken op woensdagavond over het zwembad. De cursusprijs hangt af van het aantal personen waarmee je boekt. 

Data & Aanmelden

17OWDS09
Open Water Cursus - zaterdag 26 aug 2017
 
Tijd Datum
Informatie   13:00-17:00  26-08
Theorie & zwembad  19:15-22:00 06-09   13-09
20-09   27-09 
Buitenduiken 08:00-16:00 30-09   01-10
€399,00
€350,00
17OWDS10
Open Water Cursus - zaterdag 23 sep 2017
 
Tijd Datum
Informatie   13:00-17:00  23-09
Theorie & zwembad  19:15-22:00 04-10   11-10
18-10   25-10 
Buitenduiken 08:00-16:00 28-10   29-10
€399,00
€350,00

Extra Info

Voorvereisten

  • 10 jaar of ouder
  • Gezond zijn:
    Voordat je mee het water in kan moet je een medische verklaring invullen. Als je 'nee' kan antwoorden op alle vragen, heb je geen toestemming van een arts nodig. Als je ergens 'ja' invult, moet een arts het formulier tekenen en stempelen. Mocht dit nodig zijn, regel het dan tijdig.

Inbegrepen

  • Lespakket
  • Gebruik Duikmateriaal
  • Brevetteringskosten

Vragen?

  • Lees ook de veelgestelde vragen onderaan de pagina of neem contact met ons op.